Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет19072018

Брой 141, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68446 BGN1 GBP = 2.19465 BGN1 CHF = 1.68446 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Руската класика звучи в зала „България“

Руската класика звучи в зала „България“

Руската класика звучи в зала „България“

Кон­церт с музиката на трима от най-обичаните руски ком­позитори ще събере на сцената на зала “Бъл­гария”. Софийс­ката фил­хар­мония, вир­туоз­ния пианист Георги Чер­кин и светов­ноиз­вес­т­ния диригент Урош Лайовиц на 19 април от 19.00. Прог­рамата от цикъла “Руски приказки” включва увер­тюра към операта „Рус­лан и Людмила”на Глинка, Рап­содия върху тема от Паганини на Рах­манинов и Сим­фонич­ната сюита „Шехерезада“ на Римски-Корсаков.

Дириген­тът Урош Лайовиц от години работи успешно със Софийс­ката фил­хар­мония и не вед­нъж е споделял супер­лативи за пър­вия ни оркес­тър. Неговите гас­т­роли винаги са будили огромен интерес в род­ната пуб­лика. С Георги Чер­кин това ще бъде пър­вата му среща на сцена. Младият бъл­гар­ски пианист се нарежда сред най-добрите в света. Неговата кариера започва с клавирен кон­церт на Рах­манинов в зала Бъл­гария със Софийс­ката фил­хар­мония и оттогава рус­кият ком­позитор е сред най-любимите му.

България

Икономика

България подаде писмо за близко сътрудничество с ЕЦБ

Бъл­гария подаде писмо за близко сът­руд­ничес­тво с ЕЦБ

Правител­с­т­вото вчера даде ман­дат на финан­совия минис­тър да подаде официално заяв­ление за осъщес­т­вяване на близко сът­руд­ничес­тво с Европейска…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Свят

Земеделие