Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет13122018

Брой 240, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.71881 BGN1 GBP = 2.16765 BGN1 CHF = 1.73882 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Панорама на филмите по Радичков започва от 20 февруари

Панорама на филмите по Радичков започва от 20 февруари

Панорама на филмите по Радичков започва от 20 февруари

Между 20 февруари и 6 март почитателите на творчеството на Йордан Радичков ще се срещнат с всички пълнометражни филми, създадени по историите на неповторимия български писател в столичните салони на Одеон и Дома на киното.

Съпътстващ елемент е изложбата „Неосветените дворове“ със снимки от пътуването на Йордан Радичков до Сибир в Дома на киното от 20 до 28 февруари. Като специална изненада всички посетители на Дома на киното ще намерят преиздадените заглавия на Йордан Радичков с намаление от 20 процента от 20 до 28 февруари между 17.30 и 20.30. Заедно с това, посетителите на кинпанорамата в Одеон ще видят изготвената от Българска национална филмотека изложба със снимки от филмите. Тя ще е разположена във филмотечното кино. Всички прожекции в кино Одеон ще започват в 17. 00 и ще са с вход свободен.

Наред с пълнометражните филми по творчеството на Радичков, феновете ще видят и късометражни заглавия, сред които се откроява единственият опит на Наум Шопов като кинорежисьор, по текста „Хляб“ от книгата „Барутен буквар“.

Посветени на Радичков са документалните филми „Черказки хроники“, „Това име го забравете“ за театралния режисьор Юлия Огнянова и „45 градуса по Азарян“ за Крикор Азарян.

България

Спорт

Свят

Земеделие