Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря25042018

Брой 80, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.60143 BGN1 GBP = 2.23605 BGN1 CHF = 1.6375 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Максим Венгеров идва за „Европейски музикален фестивал“ 2018

Максим Венгеров идва за „Европейски музикален фестивал“ 2018

Максим Венгеров идва за „Европейски музикален фестивал“ 2018

Ще гостуват и музиканти от Италия, Испания, Русия, Америка

На 30-ти март руският цигулар ще открие фестивала с Концерт за цигулка и оркестър от Йоханес Брамс. Феноменалният руски цигулар Максим Венгеров е звездата в програмата на тазгодишния “Европейски музикален фестивал“, организиран от агенция “Кантус Фирмус“. На 30-ти март големият изпълнител ще участва в откриването на фестивала с изпълнение на Концерт за цигулка и оркестър от Йоханес Брамс. Той ще свири със Софийската филхармония под диригентската палка на Найден Тодоров.

В програмата е включена също и Симфония №1 от Брамс. Мащабното събитие ще се състои в зала №1 на НДК от 20.00, един от акцентите в официалната културна програма на София по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. Европейски музикален фестивал“ 2018 обхваща общо 13 събития като участват 350 музиканти. Включени са концерти със симфонична и камерна музика, джаз, филмова музика, както и специално събитие за деца.

Фестивалът е част от културните събития на Столичната община за 2018, а съорганизатор е Министерството на културата. „Европейски музикален фестивал“ 2018 ще представи общо 13 събития с участието на над 350 музиканти. Програмата включва концерти със симфонична и камерна музика, джаз, филмова музика, както и специално събитие за деца. На форума ще гостуват музиканти от Италия, Испания, Австрия, САЩ, Русия и др. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2018 г., а съорганизатор е Министерството на културата.

Максим Венгеров продължава своята уникална кариера на цигулар, диригент и педагог. През октомври м.г. той изнесе два забележителни концерта в Карнеги Хол, Ню Йорк, със Симфоничния оркестър на Монреал под диригентството на Кент Нагано. Осъществи и световната премиера на Концерт за цигулка от китайския композитор Циганг Чен, написан специално за Венгеров. Изпълнението бе част от Международния музикален фестивал в Пекин.

България

Премиерът в Словения: Да инвестираме в развитие, за да няма войни

Премиерът в Словения: Да инвестираме в развитие, за да няма войни

Европейската перспектива на нашия регион няма алтернатива, а Процесът за сътрудничество в Югоизточна Европа остава водещ политически формат …

Прочети още:

Loading...

Икономика

55% от българите нямат пари за лятна почивка

55% от българите нямат пари за лятна почивка

Мнозинството от тях не са ходили на море и или планина повече от 20 години

Проучване на изследователския център “Тренд“ сочи, че 40% от пълно…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Бербатов се предложи на отбори от Дубай

Бербатов се предложи на отбори от Дубай

Българинът отново обяви, че може да се пробва като треньор

Димитър Бербатов даде интервю за предаването The Dubai Talk Show, в което се самоп…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие