Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет19072018

Брой 141, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68446 BGN1 GBP = 2.19465 BGN1 CHF = 1.68446 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Вим Вандерс идва с „Потапяне” на Софи Филм Фест

Вим Вандерс идва с „Потапяне” на Софи Филм Фест

Вим Вен­дерс се зав­ръща в София почти 10 години след пред­с­тавянето на филма си „Снимки в Палермо“ пред бъл­гар­с­ката пуб­лика. Президен­тът на Европейс­ката фил­мова академия и световен майс­тор на киното, избра столицата на Обединена Европа — София, през пър­вата половина на 2018, за да пред­с­тави амбициоз­ния си проект „Потапяне“ — фил­мът, който откри 65-тия фил­мов фес­тивал в Сан Себас­тиан.

Потапяне” е любовна история, която отвежда зрителя в напълно раз­лич­ните светове на двамата главни герои Даниел Флан­дърс и Джеймс Мор – в ролите са Алисия Викан­дер и Джеймс Макавой. Това е просто филм за любовта, за смисъла на живота, недос­тиг на природни ресурси и кон­фикта между Запада и радикал­ния ислям­ски тероризъм”, пише Ван­дерс. Фил­мът е съз­даден по едноимен­ния роман на Дж. М. Леджърд, а сценарист е Ерин Диг­нъм. Сред останалите актьори с ключови роли в „Потапяне” са Шар­лот Рам­п­линг, Алек­сан­дър Сидиг и Одри Кутури.

България

Икономика

България подаде писмо за близко сътрудничество с ЕЦБ

Бъл­гария подаде писмо за близко сът­руд­ничес­тво с ЕЦБ

Правител­с­т­вото вчера даде ман­дат на финан­совия минис­тър да подаде официално заяв­ление за осъщес­т­вяване на близко сът­руд­ничес­тво с Европейска…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Свят

Земеделие