Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря14112018

Брой 219, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.7362 BGN1 GBP = 2.23363 BGN1 CHF = 1.72047 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Тенорът Камен Чанев гостува в „Турандот“

Тенорът Камен Чанев гостува в „Турандот“

Тенорът Камен Чанев гостува в „Турандот“

Басът Георги Киров гастролира в ролята на Тимур

Именитият тенор Камен Чанев, който подари през изминалите месеци на публиката много свои участия на сцената на Софийската опера и балет, ще покаже блестяща си висота отново на 2 март в ролята на Калаф от операта „Турандот“.

Публиката ще преоткрие таланта му и на 12 март, в „Реквием“ на Верди, преди Великден. В „Реквием“ Чанев ще пее заедно с прочутото сопрано Красимира Стоянова и с младото дарование – мецосопраното Виолета Радомирска. Гостува и басът Максим Кузмин-Караваев. Известните солисти ще бъдат под диригенството на Джордано Беллинкампи.

В края на миналата година, българският бас Георги Киров пожъна голям успех в ролята на Калаф от операта „Турандот,“ на сцената на Метрополитън опера. Американските медии писаха, че дебютът на Киров, показа най-доброто — вокално и актьорско майсторство, което може да се иска от тази роля. Той достига до емоционални висини, които спират дъха на зрителите.

На 2 март българската публика ще види Георги Киров на сцената на Софийската опера и балет, в ролята на Тимур от „Турандот“ на Пучини. Началото на спектакъла е от 19.00.

Георги Киров завършва Френската гимназия, след което продължава обучението си в Академията за изкуства в Рим с пеене при Никола Гюзелев.

Дебютира във Франция като Томазо от „Бал с маски” от Верди през 1996. Първата му изява е като Дон Базилио във Варненската опера. Първото му участие в Софийската опера е през сезона 20002001 – Осмин от „Отвличане от Сарая” на Моцарт на режисьора Пламен Карталов. Пял е на сцените на Мюнхен в „Мария Стюард” заедно с Красимира Стоянова и Александрина Пендачанска, – в Залцбург пее в „Дон Карлос” на Верди.

България

Икономика

Спорт

Свят

Краят на Американската мечта

Краят на Американската мечта

Трябва да си дълбоко заспал, за да вярваш, че всеки има шанс в страна, в която 1 процент от населението притежава 50 процента от богатствата...

Прочети още:

Loading...

Земеделие