Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб24022018

Брой 38, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.59321 BGN1 GBP = 2.2139 BGN1 CHF = 1.69954 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Баясгалан Дашням 120 пъти в ролята на Турандот – този път с Камен Чанев

Баясгалан Дашням 120 пъти в ролята на Турандот – този път с Камен Чанев

В Япония тази година Операта ще играе „Кармен” и „Турандот”

На 12 януари от 19:00 часа Софийската опера и балет ще представи прочутата опера „Турандот“ от Пучини. В ролята на принцеса Турандот ще се представи за 120 път прекрасната Баясгалан Дашням. За нея тази роля е коронна. Известният тенор Камен Чанев ще гостува в ролята на Калаф.

Участват още: Радостина Николаева, Мирослав Андреев, Ангел Христов, Атанас Младенов, Николай Павлов, Хрисимир Дамянов, Николай Петров. Диригент: Григор Паликаров

С постановката на Пламен Карталов „Турандот“Софийската опера и балет пожъна огромен успех по време на гастролите си в Япония.

Преди 16 години Карталов представи за първи път трупата на Софийската опера в „страната на изгряващото слънце” с много красивата постановка на известната опера на Пучини. В главната роля взе участие великата Гена Димитрова. Затова всяко следващо гостуване на Софийската опера в Япония, е двойно по-голямо предизвикателството да се защити престижа на театъра, създаден тогава и поддържан в следващите турнета през 2002, 2005, 2008 , 2012 и 2015 година.

Роди се нова голяма „Турандот“, каза след спектакъла през 2015 година един от големите японски спонсори за силната изява на Йорданка Дерилова в главната роля.

През тази година на Софийската опера предстои ново голямо предизвикателство. В Япония първият ни оперен театър ще играе „Кармен“ от Жорж Бизе и „Турандот“ от Пучини.

За Баясгалан Дашням: Певицата казва, че е пяла 120 пъти ролята на Турандот и твърди с чувство за хумор, че толкова е свикнала с нея, че „вече се мисли за принцеса“.

Родена в Улан Батор, Монголия. Пристига в България през 1986, за да учи пеене, а през 1994 година завършва Национална музикална академия „Панчо Владигеров”.

България

Икономика

Спорт

Съдийски синове получиха наряди за Първа лига

Съдийски синове получиха наряди за Първа лига

Ангел Ангелов ще ръководи ЦСКА – Черно море, а Стефан Апостолов – Септември - Левски

Ангел Ангелов беше определен за съдия на мача от 22-рия …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие