Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря12122018

Брой 240, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.71881 BGN1 GBP = 2.16765 BGN1 CHF = 1.73882 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Баясгалан Дашням 120 пъти в ролята на Турандот – този път с Камен Чанев

Баясгалан Дашням 120 пъти в ролята на Турандот – този път с Камен Чанев

В Япония тази година Операта ще играе „Кармен” и „Турандот”

На 12 януари от 19:00 часа Софийската опера и балет ще представи прочутата опера „Турандот“ от Пучини. В ролята на принцеса Турандот ще се представи за 120 път прекрасната Баясгалан Дашням. За нея тази роля е коронна. Известният тенор Камен Чанев ще гостува в ролята на Калаф.

Участват още: Радостина Николаева, Мирослав Андреев, Ангел Христов, Атанас Младенов, Николай Павлов, Хрисимир Дамянов, Николай Петров. Диригент: Григор Паликаров

С постановката на Пламен Карталов „Турандот“Софийската опера и балет пожъна огромен успех по време на гастролите си в Япония.

Преди 16 години Карталов представи за първи път трупата на Софийската опера в „страната на изгряващото слънце” с много красивата постановка на известната опера на Пучини. В главната роля взе участие великата Гена Димитрова. Затова всяко следващо гостуване на Софийската опера в Япония, е двойно по-голямо предизвикателството да се защити престижа на театъра, създаден тогава и поддържан в следващите турнета през 2002, 2005, 2008 , 2012 и 2015 година.

Роди се нова голяма „Турандот“, каза след спектакъла през 2015 година един от големите японски спонсори за силната изява на Йорданка Дерилова в главната роля.

През тази година на Софийската опера предстои ново голямо предизвикателство. В Япония първият ни оперен театър ще играе „Кармен“ от Жорж Бизе и „Турандот“ от Пучини.

За Баясгалан Дашням: Певицата казва, че е пяла 120 пъти ролята на Турандот и твърди с чувство за хумор, че толкова е свикнала с нея, че „вече се мисли за принцеса“.

Родена в Улан Батор, Монголия. Пристига в България през 1986, за да учи пеене, а през 1994 година завършва Национална музикална академия „Панчо Владигеров”.

България

Спорт

Свят

Земеделие