Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт19062018

Брой 119, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68417 BGN1 GBP = 2.23128 BGN1 CHF = 1.69277 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Три млади актриси са новото попълнение на театъра в Плевен

Три млади актриси са новото попълнение на театъра в Плевен

Три млади актриси са новото попълнение на театъра в Плевен

Три млади акт­риси са най-новото попъл­нение на трупата на Драматично-кукления театър “Иван Радоев“ в Плевен.

Организира се отк­рита репетиция на новото заг­лавие в афиша — “Ост­ровът на робите“ от Пиер дьо Мариво. Изпъква яркото присъс­т­вие и на трите акт­риси — Мария Йор­данова, Йоана Кир­чева и Теодора Кулева.

Премиерата с тях­ното учас­тие ще бъде показана през сеп­тем­ври.

Режисьорът Васил Василев пос­тавя за първи път тази френ­ска творба. Сценог­раф и кос­тюмог­раф е Кон­с­тан­тин Въл­ков, а автор на музиката — Ясен Козев.

Авторът е писател от 17 век, благород­ник, който е учил право, но се е отдал на писането, поясни драматур­гът на театъра в Плевен Ивет Кос­това. По думите й интересът към неговото твор­чес­тво се зав­ръща силно през ХХ век и пиесите му се пос­тавят с успех в целия свят, в киното и телевизията. През 1997 г. на Бродуей с шумен успех се появява мюзикълът “Триумф на любовта“ по комедия на Мариво. Освен режисьори и продуценти, сред които е Бер­толучи, към него проявяват интерес и съв­ремен­ните теоретици на театъра.

В плевен­с­кия спек­такъл учас­т­ват артис­тите Адриан Филипов в ролята на Ифик­рат, Сер­гей Кон­с­тан­тинов — Арлекин, Бориса Сарафова — Ефросина, Мария Йор­данова — Клеан­тис, Йоана Кир­чева — Тривелин-1, Теодора Кулева — Тривелин-2.

България

Икономика

Спорт

Свят

ЕС ще нарича Македония БРЮМ до ратифицирането на споразумението

ЕС ще продължи да нарича Македония с досегаш­ното наименование “Бивша югос­лав­ска репуб­лика Македония“ (БРЮМ) до окон­чател­ната ратификация на …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Сушата в Силистренско смъква добивите от пшеница и ечемик

Сушата в Силис­т­рен­ско смъква добивите от пшеница и ечемик

Среден добив от 530 килог­рама за пшеницата и 500 килог­рама за ечемика, чиято жътва започна, прог­нозират специалис­тите в Силис­т­рен­ско заради …

Прочети още:

Loading...