Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря08072020

Брой 127, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.73236 BGN ↑ 1 GBP = 2.16953 BGN ↑ 1 CHF = 1.83767 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) СПИСАНИЕ „НОВО ВРЕМЕ“: СОЛИДАРНОСТТА Е ЖИВОТ

СПИСАНИЕ „НОВО ВРЕМЕ“: СОЛИДАРНОСТТА Е ЖИВОТ

СПИСАНИЕ „НОВО ВРЕМЕ“: СОЛИДАРНОСТТА Е ЖИВОТ

„Солидарността е живот“ - с това мото се представя пред читателите си сп. „Ново време“ чрез своя нов брой №5-6 (май-юни) 2020 г. Темата е разработена в контекста на кризата с коронавируса, която релефно открои същността на солидарността като съпричастност, като остро съзнание за принадлежността на човека към общност, за необходимостта от съобразяване и отговорно поведение и в свой, и в общ интерес.

Сред авторите в броя са Мари-Клод Бле („Солидарността“), Максим Мизов („Преходните митарства на солидарността“), Силвия Минева („Солидарността в капана на политическата коректност“), Виджай Прашад („Солидарността не е лозунг, тя е процес“), Наоми Клайн („Шокова терапиия за солидарността“).

В спор с неолибералния императив на времето са интервюто на Ноам Чомски („Последният масивен провал на неолиберализма“) и обзорната статия на Жана Цонева („Капитализмът като междинен гостоприемник: социална екология на новите вируси“). Европейските въпроси и отговори по време на пандемията коментира Любомир Кючуков.

В броя традиционно е включено и съдържание от френския месечник „Монд дипломатик“ („След кризата...идват кризи. Часът на екологичното планиране“, „Кратка история на русофобията във Великобритания“)

По повод 75 г. от освобождението на Европа с решаващите победи на Червената армия своите исторически изводи и оценки предлагат проф. Йордан Баев, руският военен историк Юрий Никифоров и германският федерален президент Франк-Валтер Щайнмайер.

В рубриката „Имена и дати“ Георги Пирински прави опит за обективна оценка на ролята и значението на Националната кръгла маса и изборите през 1990 година. А по повод 90 години от рождението на кинодокументалиста Юли Стоянов Велислава Дърева разказва за „Господин Възхищение“.

Новият брой на списанието ще бъде представен публично през м. юли в Клуб “Ново време“. Очаквайте скоро съобщение за времето и мястото.

Съдържанието на сп. “Ново време“ е достъпно онлайн на адрес: www.novovreme.com.

Най-сигурният начин да следите редовно публикациите в сп. “Ново време“ е да се абонирате за него. Абонамент за второто полугодие можете да направите в „Български пощи“, кат. №1519.

Списание “Ново време“ в София може да бъде закупено в книжарница „Нисим“ на бул. „Васил Левски“ 59, а в скоро време и на други места.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

„Синя България” предлага директор на Левски

На „Герена“ умуват за предстоящите промени

Левски ще има нов финансов директор. На „Герена“ вече имат силна кандидатура за поста, пише “Тема ...

Прочети още:

Loading...

Свят

Съд отмени изолацията в цял град, където се зарази месокомбинатът

Съд отмени изолацията в цял град, където се зарази месокомбинатът

Зради обхванати от вируса 1500 работници наложиха карантина на 100 000 жители

Съд в Западна Германия промени мярката за карантина, наложена н...

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Протести в защита на “Натура 2000“ на над 10 места в страната

Протести в защита на “Натура 2000“ на над 10 места в страната

Протестите срещу продължаващото застрояване на българското Черноморие и промените в Закона за биоразнообразието се проведоха вчера в Айтос, ...

Прочети още:

Loading...