Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт07072020

Брой 126, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.727 BGN ↓ 1 GBP = 2.16102 BGN ↓ 1 CHF = 1.83784 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП- „Оборище” категорично подкрепи прекия вот за лидер и кандидатурата на Корнелия Нинова

БСП- „Оборище” категорично подкрепи прекия вот за лидер и кандидатурата на Корнелия Нинова

Безапелационна подкрепа получи номинацията на Корнелия Нинова за председател на БСП на конференцията на партийната организация в столичния район „Оборище“.

Социалистите там поддържат общопартийния пряк избор на лидер, а делегати на всички конгреси през последните 30 години напомниха, че „добре знаят какви фалшификации се вършеха на конгресните избори“.

На предстоящия пряк вот за лидер на столетницата от „Оборище“ застанаха зад Нинова, чиято политическа кариера започва именно оттам, с думите: „Ние винаги сме я възприемали като една от нас, тъй като нейното политическо начало е свързано с нашата партийна организация“.

Сегашният председател на лявото у нас продължава да членува в „Оборище“, където определиха конференцията като „провеждаща се в условията на твърде много кризи във всички сфери на общественото развитие“.

Според Петър Пейков - председател на клуб “Единство“, за “съжаление и вътре в БСП се създават ненужни партийни разправии и трудности, които охотно се раздуват и драматизират от придворните медии“.

В същото време това придавало твърде значима роля на отчетно-изборната кампания и особено на общопартийния избор, защото за първи път всички членове, които са всъщност партията, ще определят този избор, заяви Пейков пред делегатите.

„Гласът на редовите социалисти е обективният, справедлив критерий за получените резултати, при строго спазване на изборните правила“, подчерта Петър Пейков.

Той изрази безпокойство за провеждането на общопартийния избор. „Тези дни Кирил Добрев ни “напомни“, че сме партия на европейските демократични ценности и ни “показа“ това нагледно от екрана. Целта е прозрачна - да се провали истинският вот, а изборът да се реши от конгреса. Тези от нас, които са участвали във всички конгреси от началото на прехода, знаят какви фалшификации се вършеха на конгресните избори“, остро коментира Пейков.

Делегатите на конференцията на организацията в „Оборище“ посочиха приноса на Корнелия Нинова за редица положителни промени и резултати в партията и по-конкретно само една част от него – ръстът на депутатите, който от 40 се увеличил на 80 народни представители.

„Сред личностните ѝ качества се откроява политическото ѝ достойнство, съчетано с непримиримата ѝ борбеност срещу това, което не съществува в никоя Европейска страна“, заяви председателят на „Единство“.

България се превърнала в едно авторитарно владение, в което всички власти са в ръцете на владетеля, който ежедневно напомнял - “Държавата, това съм аз“, коментираха на форума.

Затова било важно в това трудно време социалистите да бъдат заедно срещу авторитарната държава, да търсят единението в редиците си чрез допустимите политически компромиси и постоянния разумен диалог в името на червените идеи и на национални цели, обявиха още делегатите от столичната структура на социалистите в „Оборище“.

България

Икономика

Култура

Спорт

16 играчи на Черно море с коронавирус!

16 футболисти на Черно море са с положителни проби за COVID-19. Всички футболисти с положителен тест са карантинирани.

Ето какво гласи официа...

Прочети още:

Loading...

Свят

Новият френски премиер ще търси решения за кризата в икономиката

55-годишният Жан Кастекс, висш бюрократ и провинциален кмет, е напълно непознат за широката общественост

Новият министър-председател на Франц...

Прочети още:

Loading...

Земеделие