Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет10042020

Брой 69, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.79913 BGN ↑ 1 GBP = 2.22385 BGN ↑ 1 CHF = 1.85264 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП иска 24-часово видеонаблюдение на площадките за отпадъци

БСП иска 24-часово видеонаблюдение на площадките за отпадъци

Искаме 24-часово видеонаблюдение на всички площадки за отпадъци. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ народният представител от ПГ на „БСП за България“ и зам.-председател на Комисията по околна среда и води Манол Генов по повод законодателните инициативи от последната седмица, свързани с отпадъците.

Предложението за видеонаблюдение е заложено в Закона за управление на отпадъците, които социалистите внесоха тази седмица в деловодството на Народното събрание.

Манол Генов отчете, че предложенията в Закона за управление на отпадъците са били ясно поставени в мотивите на вота на недоверие срещу правителството.

„С предложението за промени в закона ние искаме въвеждането на банкови гаранции за всички лица, които извършват дейност, свързана с отпадъци, независимо от вида отпадъците“, обясни Манол Генов.

Той уточни, че законодателната инициатива на БСП цели еднакъв правен режим за всички дейности с всички видове отпадъци, както и за лицата, които извършват търговия и посредничество или сделки с отпадъци. „Целим още намаляване на сивия сектор в бранша, преустановяване на някои нелоялни търговски практики, ограничаване на противозаконните действия с отпадъци и повишаване на отговорността на всички заинтересовани в този сектор. Също така и въвеждане на един ефективен механизъм за събиране на имуществени санкции, наложени с влезли в сила наказателни постановления“, коментира той.

Народният представител от БСП заяви, че социалистите искат облекчаване на бизнеса с отпадане на един несвойствен техен ангажимент за администриране на данъка, който се удържа при източника от доходите при продажба или замяна на отпадъци.

България

Икономика

Култура

Спорт

Бодуров даде последна отсрочка на Естеглал

Николай Бодуров още чака Естеглал да му се издължи и ако това се случи, бившият защитник на ЦСКА ще остане в иранския клуб. Бодуров не е пол...

Прочети още:

Loading...

Свят

Моряци на френския атомен самолетоносач “Шарл де Гол“са със симптоми на коронавирус

Около 40 моряци на борда на френския атомен самолетоносач “Шарл де Гол“ отскоро проявяват симптоми, съвместими с коронавируса, и са обект на...

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...