Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет10042020

Брой 69, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.79913 BGN ↑ 1 GBP = 2.22385 BGN ↑ 1 CHF = 1.85264 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Социолог: Иван Гешев е лидер от ново поколение, новият силен мъж в България

Социолог: Иван Гешев е лидер от ново поколение, новият силен мъж в България

Социолог: Иван Гешев е лидер от ново поколение, новият силен мъж в България

В страната има нов политически фактор, нов играч. Казва се Иван Гешев. Той играе огромна роля и затова има нова властова ситуация. Това не може да не доведе до разместване. И от двама силни мъже, станаха трима - призидента, премиера и прокурора. Между тях не може да няма искри.

Такъв анализ на политическата ситуация направи социологът Андрей Райчев в ефира на Нова телевизия.

“Борисов мечтае Радев и Гешев да се сбият, Радев мечтае Борисов и Гешев да се сбият, а Гешев не иска никой да му дава акъл“, посочи Андрей Райчев.

По думите на Райчев вече имаме трима силни мъже. Докато Борисов и Радев мислят за предстоящите избори, то Иван Гешев се е еманципирал. Според Райчев не се потвърждават и твърденията, че Гешев е зависим от ДПС, Борисов или САЩ.

“ Гешев е нов властови играч. Гешев е първият политик от младо поколение. Това не може да не доведе до разместване. От двама силни мъже станаха трима“, коментира пред Нова телевизия социологът.

Той разкрепостява институцията. Ние имаме нова политическа ситуация, която не да разгадаваме  със стари щампи. Важно е да успеем да разчистим Авгиевите обори и мисля, че в действията си той е прав, изтъкна Райчев.

Той е еманципиран, млад, с нов стил, с друг начин на мислене, той в момента набира сили. Така че ние имаме нова политическа ситуация и не бива да я коментираме със старите щампи, коментира той.

Според мен категорично Гешев не е зависим от никого, посочи Райчев.

Той продължи още, добавяйки, че Иван Гешев не се държи като марионетка. Според Райчев главният прокурор обаче демонстрира емоционалност, която е в повече за поста, който Гешев заема. Мандатът на Борисов приключва след една година. Но следващата година е етапна - има два избора - за президент и премиер. И двамата показват на какво са способни, посочи още Андрей Райчев.

Според социолога Радев изразява народния гняв - нещото, което народът чува, но и го мисли. Борисов казва – ние постигнахме успехи, което също е вярно. Важно е да не се заплетем в институционална истерия, която ще се отрази негативно на България, смята социологът.

България

Икономика

Култура

Спорт

Бодуров даде последна отсрочка на Естеглал

Николай Бодуров още чака Естеглал да му се издължи и ако това се случи, бившият защитник на ЦСКА ще остане в иранския клуб. Бодуров не е пол...

Прочети още:

Loading...

Свят

Моряци на френския атомен самолетоносач “Шарл де Гол“са със симптоми на коронавирус

Около 40 моряци на борда на френския атомен самолетоносач “Шарл де Гол“ отскоро проявяват симптоми, съвместими с коронавируса, и са обект на...

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...