Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря26022020

Брой 292, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.80794 BGN ↓ 1 GBP = 2.33301 BGN ↓ 1 CHF = 1.84512 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) В 36 града протестират срещу НАП заради наредбата за ресторанти, хотели, кафенета

В 36 града протестират срещу НАП заради наредбата за ресторанти, хотели, кафенета

В 36 града протестират срещу НАП заради наредбата за ресторанти, хотели, кафенета

В 36 града на страната собственици и служители в ресторанти, кафенета, заведения за хранене, хотели работят облечени в жълти жилетки. Символичният протест е заради наредба Н-18, която задължава собствениците на обекти да добавят специален модул в софтуерите си, който дава достъп на проверяващите до личните данни на всички от персонала и до рецептурните книжа, които често са фирмена тайна. Новите правила трябва да влязат в сила от 31 януари. Те настояват за незабавни законови промени, които да извадят на светло сивия сектор. Едно от исканията им е да се намали с поне 5% ДДС на храните. Хотелиери и ресторантьори от Бургас и региона се присъединиха към протестните действия на бранша. Над сто собственици на обекти са заявили, че служителите им ще облекат символичните жълти жилетки, съобщава БНР. Всички ресторанти в Русе бяха пълни, а гостите се посрещаха на вратата с надпис „ПРОТЕСТ“. Сервитьорите обслужваха клиентите в жълти жилетки, защото настояват за промени в бранша. Най-важните са - задължително да се регистрират по ДДС всички обекти в храненето и туризма, да има лимит при издаването на разрешителни за разкриването на нови обекти. Не са съгласни данъчните да затварят заведения при нередности. Твърдят, че в момента работят на ръба на оцеляването.

Най-голямата болка на ресторантьорите и хотелиерите от Пловдив и Кюстендил в момента е новата наредба на НАП за внедряване на нови касови апарати и софтуер. Настояват да се отложи.

България

Икономика

По следите на парите

По следите на парите

Авторитетното и добре осведомено списание „Економист“ оповести интересна версия за скоропостижната – след едва 15 месеца на поста - оставка ...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Трети играч на Локомотив (Пд) бе повикан в националния отбор

Трети играч на Локомотив (Пд) бе повикан в националния отбор

Бирсент Карагарен се включи в състава за контролата с Беларус

Фланговият футболист на Локомотив (Пловдив) Бирсент Карагарен се включи в подго...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие