Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря16102019

Брой 200, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.77303 BGN ↑ 1 GBP = 2.22296 BGN ↓ 1 CHF = 1.78078 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП-София: Да спрем реабилитацията на фашизма

БСП-София: Да спрем реабилитацията на фашизма

В становище на БСП-София се казва: „Европейският парламент прие „Резолюция относно значението на историческата памет за бъдещето на Европа”. Под претекста, че се разобличават тоталитаризма и тоталитарните режими през ХХ в., в документа се защитават позиции на реваншизма, русофобията и антикомунизма, както и позиции, които стимулират възродилия се фашизъм в Европа.

Целта е да се отрече ролята на Съветския съюз като държава - победител и освободител Европа от нацизма през Втората световна война, дала 26 милиона жертви. Да се насади омраза и ненавист сред огромни маси хора върху социална основа. Да се използва миналото като основа за забрана на левите партии, на комунистическата идеология и символи. Да се призове към разрушаване на паметници и мемориали на антифашистите и на Съветската армия.

Като причина за избухване на Втората световна война Резолюцията посочва пакта „Рибентроп – Молотов”, преувеличавайки неговото значение. В замяна на това се прикриват и премълчават пакта „Хитлер – Пилсудски” от 1934 г., пакта „Рибентроп – Хор”, „Антикоминтерновския пакт” от 1936 г., Испанската гражданска война (1936 – 1939 г.), Аншлуса на Австрия през 1938 г. И като венец на безгръбначието, подлостта и нескритите симпатии на западните европейски политици към Хитлер се ражда „Мюнхенското споразумение” от 1938 г., което окончателно отваря пътя на войната. Авторите на Резолюцията услужливо забравят, че тоталитаризъм е и насилието, което световният капитал, международните корпорации, упражняват върху населението на бедните и слабо развити държави, обричайки го на тотална бедност, глад, болести, неграмотност и гибел?

Тоталитаризъм е вкарването от САЩ на 130 000 японци в концлагери в началото на Втората световна война. Затворниците са държани в открити клетки, без вода и храна, оставени да умрат. Също така и унищожаването с атомни бомби на Хирошима и Нагазаки. Плод на тоталитаризма е агресията на САЩ срещу Виетнам и инвазията в Ирак с над милион жертви и войните на Вашингтон срещу независими държави, етикирани като „неудобни”. Според БСП-София абсурдни са също опитите да бъде поставен надгробен кръст над комунистическите идеи и комунизма, в чиято основа стои триединството „Свобода – равенство – братство”, докато фашизмът разделя човечеството на висши и нисши раси.

БСП-София се обръща към всички български граждани да се разграничат и осъдят мракобесническата резолюция на ЕП.

България

Икономика

Култура

Спорт

Русия се класира за финалите на Европейското първенство

Русия се класира за финалите на Европейското първенство

Русия стана третият отбор, който се класира на Евро 2020. “Сборная“ отвя с 5:0 Кипър в Никозия, записвайки седмия си пореден успех в гру...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Вълци тормозят цяло село, нападат овце, кози...

Вълци тормозят цяло село, нападат овце, кози...

Вълци тормозят жителите на село Раздол, община Струмяни. Почти всеки ден хищниците нападат домашните животни, а местните хора не могат да се...

Прочети още:

Loading...