Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон24022020

Брой 290, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.81263 BGN ↑ 1 GBP = 2.33281 BGN ↓ 1 CHF = 1.84234 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Велизар Енчев: От Европейските избори зависи дали правителството на ГЕРБ ще бъде детронирано от властта

Велизар Енчев: От Европейските избори зависи дали правителството на ГЕРБ ще бъде детронирано от властта

“От този вот зависи дали ще има предсрочни парламентарни избори, на които ГЕРБ да бъдат окончателно детронирани от властта. За 10 години те показаха какво могат, по-точно какво не бива да се прави“. Това заяви кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ д-р Велизар Енчев в Кюстендил. Според него това са първите европейски избори, на които се говори най-малко за Европа и повече за България. Той призова кюстендилци да подкрепят листата на „БСП за България“, за да живеем по европейски и да стартира процес на рестартиране на системата, която да изхвърли антиевропейската партия ГЕРБ и нейните организации.

“На тези избори ние решаваме европейското бъдеще на България. Не е нормално Европа да се управлява толкова време от десни и консервативни правителства, които доведоха до там нещата, че Великобритания напуска ЕС заради изключително погрешната политика на Ангела Меркел“, категоричен беше Енчев.

По-рано през деня кандидатът за евродепутат от “БСП за България“ се срещна с жителите на община Бобов дол. „Това са първите избори, които са европейски, но по същество са вот на доверие или недоверие към правителството. Всеки трябва да гласува и всеки, който мисли с главата си трябва да гласува с №18, защото БСП е единствената сила, която може да порази ГЕРБ. Победа на БСП може да предизвика парламентарни избори и да трасира пътя за успеха на местните избори, тъй като не е тайна, че ГЕРБ държи почти цялата местна власт. Ако сега победим, ще повторим и на местните избори тази победа, ако изгубим, прогнозата е много мрачна“, заяви при посещението си днес в Бобов дол Велизар Енчев.

„Ако искаме да се върне доверието в правосъдната система в България, ако изобщо има правосъдна система, трябва да се избере главен прокурор, който ще въведе ред“, заяви той. Като втора цел Енчев посочи създаването на фонд за демографски застрашените страни в ЕС, в който България да е най-големият получател. “Нашата група може да се бори за създаването на поста еврокомисар по демографията. От всички партии вече се говори за европейска минимална заплата, но аз правя едно допълнение, защото от 15 години съм говорител на Пенсионерските съюзи в България. За всяка държава минималната пенсия не трябва да бъде по-ниска от прага на бедността, а при нас той е 350 лева“, посочи кандидатът за евродепутат.

Икономика

Коронавирусът удари и родния износ на вино

Коронавирусът удари и родния износ на вино

12 български контейнера с вино в момента чакат административно освобождаване за влизане на пазара в Китай

В момента българските винопроизводи...

Прочети още:

Loading...

Култура

СОФИЙСКИ САЛОН КУЛТУРА - ЛЕГЕ 10

КЛУБ “АРХИТЕКТИ“

ФЕДЕРАЦИЯ “КУЛТУРА И МЕДИИ“

КАНИ

НА ПРЕЗЕНТАЦИЯ И ДИСКУСИЯ

НА ТЕМА:

ГРАДОУСТРОЙСТВО

И АРХИТЕКТУРНА СРЕДА В СОФИЯ

- ПРОБЛЕМИ И ...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие