Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет04062020

Брой 103, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.75034 BGN ↓ 1 GBP = 2.19551 BGN ↑ 1 CHF = 1.8209 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Иво Христов: ГЕРБ създаде каста от партийни евромилионери

Иво Христов: ГЕРБ създаде каста от партийни евромилионери

Иво Христов: ГЕРБ създаде каста от партийни евромилионери

Управляващите купуват изборите, премиерът Борисов е на промоционално турне из страната и обещава милиони навсякъде откъдето мине, алармира кандидатът за евродепутат от БСП.

ГЕРБ взима банкноти от единия ни джоб и ни пуска стотинки в другия джоб. Банкнотите- това са милиардите евро за България, които се материализират в резиденции, вътрешни асансьори и къщи за гости, а стотинките това са обещанията от турнето на премиера – тук за болница, там за детска градина. Ако не се връзваме на тази очевидна манипулация, трудно ще бъдем манипулирани.

„Изборите на 26 май са ключови, тъй като ще предопределят политическата ситуация в България. Те съдържат два залога – национален и европейски. Националният е в това „БСП за България” да победи ГЕРБ. Без това условие всеки следващ избор в България ще бъде предварително компрометиран”, това каза в Стара Загора пред журналисти кандидатът за евродепутат от листата на “БСП за България“ Иво Христов. 

„ГЕРБ купуват изборите, премиерът Борисов е на промоционално турне из страната и обещава милиони навсякъде откъдето мине. Това не прилича на избори, това са ориенталски маниери в правенето на политика”, подчерта Христов. По думите му националният залог е да съхраним правото на българите да избират своите управници и да им търсят отговорност. Той изрази недоумение относно бавенето на „оставката на министър Порожанов, тъй като е обект на няколко скандала едновременно – не чувам никакъв коментар нито от него, нито от министър-председателя Борисов”. 

Според Христов европейският залог на изборите се състои в съставянето на нов европарламент, който да изведе Съюза от кризата, в която се намира. „Криза, която започва от проблема с Брекзит, който блокира работата по всички останали теми и която се простира върху всички държави от Съюза във вид на загуба на доверие в европейския проект”, заяви Иво Христов пред препълнена зала с избиратели. Той и депутатите от „БСП за България” Драгомир Стойнев и Георги Гьоков се срещнаха с над 200 старозагорци. 

„Има две нива на дискриминация, едното - финансиране по политически признак, а след това идва и финансирането на наши хора. Когато влязат пари в една община, те не отиват за благото на всички жители, мисля че това не се нуждае от документи и обяснения след гръмналите серийни скандали през последните месеци”, коментира кандидатът за евродепутат темата за качеството на живот. „Макар че управляващите и лично министър-председателят започват твърдо да заявяват, че не се интересуват от резултата на тези избори и ще стоят тук до дупка. До дупка ще рече, докато се избере нов главен прокурор, който да чадъросва всичките злоупотреби на сегашните властници, а те гърмят по една дневно, понякога и по повече, това е причината за тяхното упорство” – така коментира въпросите на гражданите, свързани с управляващите. Участниците в срещата дискутираха суверенитета, защитата на интересите на България, въпросите на отбраната, транспорта, външната политика.

„Силата на БСП е, че сме заедно и защитаваме винаги интересите на гражданите, тези избори ще ги спечелим”, заяви на финала на срещата Драгомир Стойнев.

България

Култура

Спорт

Наско Сираков получи акциите на Левски

Новият собственик благодари на Васил Божков и Георги Попов за направеното на „Герена“ и че изпълниха поетия ангажимент

Голямата драма около с...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие