Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет04062020

Брой 103, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.74721 BGN ↓ 1 GBP = 2.19596 BGN ↑ 1 CHF = 1.81213 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Посланик Анатолий Макаров: Патриотизмът и вярата надделяха над войната, смъртта и фашизма

Посланик Анатолий Макаров: Патриотизмът и вярата надделяха над войната, смъртта и фашизма

Посланик Анатолий Макаров: Патриотизмът и вярата надделяха над войната, смъртта и фашизма

Великата Отечествена война за нас, днешното поколение, е синоним на мъжество и смелост, пример на народното единство и служба за Отечеството, образец на истинското другарство и взаимна помощ, заяви дипломатът в словото си за Деня на победата

В словото си, произнесено в рамките на честването на Деня на победата посланикът на Руската федерация в Република България Н. Пр. Анатолий Макаров заяви:

„Великата Отечествена война има специално, свещено значение за всеки руски човек. Живите й свидетели с всяка година остават все по-малко. Но не стихва болка от загубите й и не угасва гордостта за тези, които в целия си ръст се изправиха срещу развилнелия се из Европа нацизъм. 

Живеейки под мирно небе е сложно дори да си представим, през какви трудности са преминали нашите бащи и дядовци. Какво са били принудени да преживеят, за да съборят нацистката Германия и да ни дарят с правото за свободно бъдеще.

И България не беше отмината от ужасите на войната. Българските антифашисти, въпреки волята на царя и правителството, не приеха съюза с нацистката Германия. Без оръжие и почти без продоволствени запаси те отиваха в планините, ставаха партизани. Налагаше се да се противопоставят срещу свои сънародници, но такава беше цената за истината и свободата.

По това време в Европа бушуваше кафявата чума, която унищожаваше семейство след семейство, без да жали млади и стари. Но имаше и сила, която се оказа по-здрава от войната и смъртта. И тази сила беше патриотизмът, обичта към родния дом и вярата в дългоочакваната Победа.

Великата Отечествена война за нас, днешното поколение, е синоним на мъжество и смелост. Това е пример на народното единство и служба за Отечеството, образец на истинското другарство и взаимна помощ.

Но също така това е и тъжен исторически опит, струвал на човечеството десетки милиони жертви. От цялото си сърце искам да вярвам, че тази поука няма да бъде забравена. Защото прекалено скъпо платихме за доказателството на това, че плановете за световно господство са обречени, особено ако това господство е основано върху угнетяване и унижаване на другите нации.

Нека да сведем глави пред подвига на нашите бащи и дядовци. Нека никога да не ни се наложи да преминем през това, през което премина поколението на Втората световна война. И нека винаги на планетата царува мир!

Честит Ден на мира, скъпи приятели! Честит Ден на Победата!”.

България

Икономика

Култура

Спорт

Новакът в елита официално с нов треньор и голмайстор

Новакът в елита ЦСКА 1948 официално потвърди, че от новия сезон ще има нов старши треньор и водещ голмайстор. Бившият национален селекционер...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Пчеларите са на минус от пролетните паши

Пчеларите са на минус от пролетните паши

Производители на пчелни продукти от седем области на страната търсят по-добри пазари и популяризират ползите от консумацията на български ме...

Прочети още:

Loading...