Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт19112019

Брой 224, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76822 BGN ↓ 1 GBP = 2.29208 BGN ↑ 1 CHF = 1.78452 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Посланик Анатолий Макаров: Патриотизмът и вярата надделяха над войната, смъртта и фашизма

Посланик Анатолий Макаров: Патриотизмът и вярата надделяха над войната, смъртта и фашизма

Посланик Анатолий Макаров: Патриотизмът и вярата надделяха над войната, смъртта и фашизма

Великата Отечествена война за нас, днешното поколение, е синоним на мъжество и смелост, пример на народното единство и служба за Отечеството, образец на истинското другарство и взаимна помощ, заяви дипломатът в словото си за Деня на победата

В словото си, произнесено в рамките на честването на Деня на победата посланикът на Руската федерация в Република България Н. Пр. Анатолий Макаров заяви:

„Великата Отечествена война има специално, свещено значение за всеки руски човек. Живите й свидетели с всяка година остават все по-малко. Но не стихва болка от загубите й и не угасва гордостта за тези, които в целия си ръст се изправиха срещу развилнелия се из Европа нацизъм. 

Живеейки под мирно небе е сложно дори да си представим, през какви трудности са преминали нашите бащи и дядовци. Какво са били принудени да преживеят, за да съборят нацистката Германия и да ни дарят с правото за свободно бъдеще.

И България не беше отмината от ужасите на войната. Българските антифашисти, въпреки волята на царя и правителството, не приеха съюза с нацистката Германия. Без оръжие и почти без продоволствени запаси те отиваха в планините, ставаха партизани. Налагаше се да се противопоставят срещу свои сънародници, но такава беше цената за истината и свободата.

По това време в Европа бушуваше кафявата чума, която унищожаваше семейство след семейство, без да жали млади и стари. Но имаше и сила, която се оказа по-здрава от войната и смъртта. И тази сила беше патриотизмът, обичта към родния дом и вярата в дългоочакваната Победа.

Великата Отечествена война за нас, днешното поколение, е синоним на мъжество и смелост. Това е пример на народното единство и служба за Отечеството, образец на истинското другарство и взаимна помощ.

Но също така това е и тъжен исторически опит, струвал на човечеството десетки милиони жертви. От цялото си сърце искам да вярвам, че тази поука няма да бъде забравена. Защото прекалено скъпо платихме за доказателството на това, че плановете за световно господство са обречени, особено ако това господство е основано върху угнетяване и унижаване на другите нации.

Нека да сведем глави пред подвига на нашите бащи и дядовци. Нека никога да не ни се наложи да преминем през това, през което премина поколението на Втората световна война. И нека винаги на планетата царува мир!

Честит Ден на мира, скъпи приятели! Честит Ден на Победата!”.

България

Икономика

Култура

КИНОМАНИЯ РАДВА ЦЕНИТЕЛИТЕ С ДОКУМЕНТАЛНИ ФИЛМИ ЗА Андрей Тарковски и Фелини

КИНОМАНИЯ РАДВА ЦЕНИТЕЛИТЕ С ДОКУМЕНТАЛНИ ФИЛМИ ЗА Андрей Тарковски и Фелини

Какво е вдъхновявало големия режисьор Андрей Тарковски? Какво е преживявал и какво е искал да постигне в общуването си със своите зрители? О...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Ивелин Попов: Няма шанс да продължа

Капитанът на България Ивелин Попов беше категоричен след победата с 1:0 над Чехия, потвърждавайки решението си да се оттегли от национал...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...