Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон18112019

Брой 223, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.77255 BGN ↓ 1 GBP = 2.28325 BGN ↓ 1 CHF = 1.7904 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Държавният глава: Не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет

Държавният глава: Не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет

Държавният глава: Не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет

• Опитите имотните скандали да бъдат заглушени няма да се получат, защото гражданите очакват реална борба с корупцията, категоричен е Румен Радев

• Денят на Европа би бил невъзможен без Деня на победата над фашизма, припомни президентът на 9 май

„Равноотдалечен съм от всички партии, но не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет“, заяви днес президентът Румен Радев пред журналисти, помолен да отговори на коментари на министър-председателя от вчерашно телевизионно интервю.

Според държавния глава опитите скандалите с имотите на властта да бъдат заглушени с всякакви други мероприятия няма да сполучат, защото гражданите вече очакват „разнищване на тези скандали и реални действия и противодействие на корупцията“.

„Равноотдалечен съм от всички партии и не мисля, че давам някакъв повод изобщо да се мисли в тази насока“, подчерта президентът и припомни, че началникът на кабинета му първо е напуснал президентската институция и тогава е започнал да води предизборна кампания, от което могат да се поучат и други участници в кампанията.

Държавният глава отново посочи, че президентството не е феодална институция и всеки е свободен да взема решение за своето бъдеще. „Моите условия са ясни - напуска се президентството и всеки е свободен да се кандидатира за каквото си поиска“, добави Румен Радев.

Европейският съюз е най-голямото постижение на Европа, а най-голямото постижение на Европейския съюз е опазването на мира в Европа вече повече от седем десетилетия. Това заяви пред журналисти днес президентът Румен Радев.

„Днес е празник и отбелязваме Деня на победата и Деня на Европа. За да се реализира голямата идея за обединена Европа, това нямаше как да стане без победата над хитлерофашизма“, посочи държавният глава. Румен Радев добави, че сме длъжни да уважаваме и почитаме паметта на милионите жертви в борбата с нацизма и да не забравяме и приноса на България. „Хиляди българи загинаха във Втората световна война и днес трябва да почетем тяхната памет и да отдадем признателност и на живите български ветерани, които и сега продължават да са пример за родолюбие и отдаденост към отечеството“, заяви президентът Радев.

Икономика

Култура

Станков и Радионов честват 45 години дуо

Станков и Радионов честват 45 години дуо

Ангел Станков и Йосиф Радионов гостуваха на Врачанската симфониета на 16 ноември със специален концерт за 45-годишнината на прочутото си дуо...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Музей пази уникални рецепти за старобългарски вина

Музей пази уникални рецепти за старобългарски вина

През вековете от Мелник са тръгвали керваните с гъсто мелнишко вино, което е могло в кърпа да го носиш, разказват легендите

Уникален музей на...

Прочети още:

Loading...