Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет04062020

Брой 103, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.75034 BGN ↓ 1 GBP = 2.19551 BGN ↑ 1 CHF = 1.8209 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Държавният глава: Не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет

Държавният глава: Не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет

Държавният глава: Не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет

• Опитите имотните скандали да бъдат заглушени няма да се получат, защото гражданите очакват реална борба с корупцията, категоричен е Румен Радев

• Денят на Европа би бил невъзможен без Деня на победата над фашизма, припомни президентът на 9 май

„Равноотдалечен съм от всички партии, но не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет“, заяви днес президентът Румен Радев пред журналисти, помолен да отговори на коментари на министър-председателя от вчерашно телевизионно интервю.

Според държавния глава опитите скандалите с имотите на властта да бъдат заглушени с всякакви други мероприятия няма да сполучат, защото гражданите вече очакват „разнищване на тези скандали и реални действия и противодействие на корупцията“.

„Равноотдалечен съм от всички партии и не мисля, че давам някакъв повод изобщо да се мисли в тази насока“, подчерта президентът и припомни, че началникът на кабинета му първо е напуснал президентската институция и тогава е започнал да води предизборна кампания, от което могат да се поучат и други участници в кампанията.

Държавният глава отново посочи, че президентството не е феодална институция и всеки е свободен да взема решение за своето бъдеще. „Моите условия са ясни - напуска се президентството и всеки е свободен да се кандидатира за каквото си поиска“, добави Румен Радев.

Европейският съюз е най-голямото постижение на Европа, а най-голямото постижение на Европейския съюз е опазването на мира в Европа вече повече от седем десетилетия. Това заяви пред журналисти днес президентът Румен Радев.

„Днес е празник и отбелязваме Деня на победата и Деня на Европа. За да се реализира голямата идея за обединена Европа, това нямаше как да стане без победата над хитлерофашизма“, посочи държавният глава. Румен Радев добави, че сме длъжни да уважаваме и почитаме паметта на милионите жертви в борбата с нацизма и да не забравяме и приноса на България. „Хиляди българи загинаха във Втората световна война и днес трябва да почетем тяхната памет и да отдадем признателност и на живите български ветерани, които и сега продължават да са пример за родолюбие и отдаденост към отечеството“, заяви президентът Радев.

България

Култура

Спорт

Наско Сираков получи акциите на Левски

Новият собственик благодари на Васил Божков и Георги Попов за направеното на „Герена“ и че изпълниха поетия ангажимент

Голямата драма около с...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие