Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет20072018

Брой 142, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68446 BGN1 GBP = 2.19465 BGN1 CHF = 1.68446 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Русначе с кръвозагуба и разкъсвания след пускане на водна пързалка

Русначе с кръвозагуба и разкъсвания след пускане на водна пързалка

Русначе с кръвозагуба и разкъсвания след пускане на водна пързалка

9-годишно момиченце от Русия пос­т­рада в аквапарк край Равда. Детето е прието в бол­ница с голяма кръвозагуба и раз­къс­вания на влагалището, съобщи Днес.бг. Нас­танено е в отделението по гинекология в МБАЛ Бур­гас, няма опас­ност за живота му. В сряда през целия ден лекарите са подавали инфор­мация към раз­лични минис­тер­с­тва. От прокуратурата съоб­щиха, че е със­тавено досъдебно произ­вод­с­тво, и че това е вторият инцидент, който се случва в рам­ките на сед­мица в аквапарк. Детето е било на лагер на нашето Чер­номорие и е посетило аквапарка със своите приятелки и учител­ката.

Пър­зал­ката, на която е станал инцидента, е висока 22 метра. Условието за спус­кане по нея досега е било клиен­тът е да е висок поне 1,30 м, изис­к­ването вече е за височина поне 1,50 м., както и навър­шени 18 години. Пър­зал­ката в аквапарка е една. Наз­начена е съдебно-техническа екс­пер­тиза. Прави се оглед на място. Тази пър­залка е висока 2022 метра. Говорим за ускорителна, стръмна пър­залка. Детето е получило кръвоиз­лив, падайки в басейна“, каза пред “Дарик“ пред­седателят на Районна прокуратура в Несебър Радост Бош­накова. По думите ѝ, пред­с­тои да се провери спазени ли са всички инс­т­рук­ции за изпол­з­ването на съоръжението, което е един­с­т­веното подобно в аквапарка. Мени­джърът на аквапарка обясни пред Би Ти Ви, че детето е получило болки в края на пър­зал­ката. На този етап те също нямат много инфор­мация по случая и чакат официално становище. Минали са проверки, екс­перти, които да проверят тех­ничес­кото със­тояние на съоръжението. Има наз­начени няколко тех­нически екс­пер­тизи. Вчера до обяд съоръжението е било зат­ворено, но не е установена тех­ническа неиз­п­рав­ност. Новите изис­к­вания обаче са завишени.

Това е втори подобен инцидент в този аквапарк, но нямат допъл­нителна инфор­мация.

България

Икономика

България подаде писмо за близко сътрудничество с ЕЦБ

Бъл­гария подаде писмо за близко сът­руд­ничес­тво с ЕЦБ

Правител­с­т­вото вчера даде ман­дат на финан­совия минис­тър да подаде официално заяв­ление за осъщес­т­вяване на близко сът­руд­ничес­тво с Европейска…

Прочети още:

Loading...

Култура

“Сигнал“ с грандиозно шоу в Пловдив

“Сиг­нал“ с гран­диозно шоу в Плов­див

Концертът по повод 40-годишния юбилей на групата ще се състои на 2 август от 20:30 ч. на сцената на Летния театър

Събитието е част от нац…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Свят

Земеделие