Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон24092018

Брой 182, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.66185 BGN1 GBP = 2.20773 BGN1 CHF = 1.72899 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Русначе с кръвозагуба и разкъсвания след пускане на водна пързалка

Русначе с кръвозагуба и разкъсвания след пускане на водна пързалка

Русначе с кръвозагуба и разкъсвания след пускане на водна пързалка

9-годишно момиченце от Русия пострада в аквапарк край Равда. Детето е прието в болница с голяма кръвозагуба и разкъсвания на влагалището, съобщи Днес.бг. Настанено е в отделението по гинекология в МБАЛ Бургас, няма опасност за живота му. В сряда през целия ден лекарите са подавали информация към различни министерства. От прокуратурата съобщиха, че е съставено досъдебно производство, и че това е вторият инцидент, който се случва в рамките на седмица в аквапарк. Детето е било на лагер на нашето Черноморие и е посетило аквапарка със своите приятелки и учителката.

Пързалката, на която е станал инцидента, е висока 22 метра. Условието за спускане по нея досега е било клиентът е да е висок поне 1,30 м, изискването вече е за височина поне 1,50 м., както и навършени 18 години. Пързалката в аквапарка е една. Назначена е съдебно-техническа експертиза. Прави се оглед на място. Тази пързалка е висока 2022 метра. Говорим за ускорителна, стръмна пързалка. Детето е получило кръвоизлив, падайки в басейна“, каза пред “Дарик“ председателят на Районна прокуратура в Несебър Радост Бошнакова. По думите ѝ, предстои да се провери спазени ли са всички инструкции за използването на съоръжението, което е единственото подобно в аквапарка. Мениджърът на аквапарка обясни пред Би Ти Ви, че детето е получило болки в края на пързалката. На този етап те също нямат много информация по случая и чакат официално становище. Минали са проверки, експерти, които да проверят техническото състояние на съоръжението. Има назначени няколко технически експертизи. Вчера до обяд съоръжението е било затворено, но не е установена техническа неизправност. Новите изисквания обаче са завишени.

Това е втори подобен инцидент в този аквапарк, но нямат допълнителна информация.

България

Икономика

Култура

„Един пазарен ден отпреди 100 г.“ очаква Златоград

„Един пазарен ден отпреди 100 г.“ очаква Златоград

Калдъръмите на Етнографския комплекс в Златоград ще бъдат сцена на възстановка “Един пазарен ден отпреди 100 г.“ на 23 септември. Събитието …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Loading...