Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед18112018

Брой 221, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.73006 BGN1 GBP = 2.21323 BGN1 CHF = 1.72092 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Убийството на данъчния служител не е разкрито

Убийството на данъчния служител не е разкрито

Убийството на данъчния служител не е разкрито

Операцията е проведена в София, Приморско и Белово, уточниха от спецпрокуратурата

Спецпрокуратурата не е разкрила убийството на данъчния служител Иво Стаменов, стана ясно на брифинг на Специализираната прокуратура. Припомняме на 3 юли при специализирана операция на ГДБОП при предварителната работа е установена дейност на организирана престъпна група от четирима членове — с цел изнудване, лихварска дейност, изпълнение на поръчки срещу различни лица.

Ръководител на групата е брат на депутат от Народното събрание — Борис Аврамов. По време на акцията са задържани три лица, четвъртият член вече е бил задържан в затвора в Бургас. Спрямо четиримата са повдигнати обвинения, привлечени са под наказателна отговорност. Спрямо три от лицата са внесени искания и за мярка за неотклонение задържане под стража, която ще се гледа по-късно през деня.

Членовете на групата са засечени да се интересуват от лицето Стаменов, обясни наблюдаващият прокурор по делото Камен Господинов за хода на разследването. Нямаме доказателства, че задържаните на 3 юли са извършили убийството, заяви Господинов. Организираната престъпна група е действала на територията на София. Извършвали са изнудвания на лица, които са били принуждавани чрез заплашване да поемат имуществени задължения, обясниха обвинителите. Стана ясно, че членовете на групата са едновременно заемодатели и събирачи — има доказателства, че се занимават с лихварска дейност. Повдигнати са обвинения за три изнудвания. Борис Аврамов е давал задачи на членовете на групата и е привлечен като обвиняем за ръководител на организираната престъпна група, коментира Нюз.бг. Налице са събрани доказателства, че им е поставял задачи, посочи Господинов. Няма данни, че Борис Аврамов се е интересувал от убития данъчен. Неговите двама преки подчинени са се интересували от Стаменов — единственото, което е установено, че са търсели някой да му запали колата и някой да му нанесе телесна повреда, уточни Господинов. Разследването за убийството на данъчния се води от Софийска градска прокуратурата. Спецпрокуратурата разполага с данни за три довършени изнудвания, свързани със заплашвания. На 4 юли стана ясно, че ден по-рано, са задържани и обвинени трима души. От Специализираната прокуратура са ги обвинили като участници в група за рекет, която е поръчала следене и побой над застрелян в София данъчен служител. Операцията е проведена в София, Приморско и Белово, уточниха от прокуратурата. Групата се е състояла от четирима души, но един вече се намира в Бургаския затвор, където изтърпява присъда за незаконно притежание на оръжие.

България

Икономика

Култура

Спорт

ПСВ (Айндховен) с интерес към Кирил Десподов

ПСВ (Айндховен) с интерес към Кирил Десподов

Кирил Десподов продължава да е най-следеният играч от ЦСКА, а според “Тема Спорт“ интерес към таланта има от страна на холандския шампион ПС

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие