Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед18112018

Брой 221, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.73006 BGN1 GBP = 2.21323 BGN1 CHF = 1.72092 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) НЯКОЛКО ДОБРИ ДУМИ ЗА БОЖИДАР

НЯКОЛКО ДОБРИ ДУМИ ЗА БОЖИДАР

Почина един добър човек. Мир на праха му!

Проф. Божидар Димитров беше не само мой приятел. Той беше искрен приятел и на Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ). Мъчно ми е за загубата на Божидар, но никога няма да забравя неговото родолюбие и неговия неподправен патриотизъм.

Спомням си един случай, който ще остане завинаги в моето съзнание. По мое предложение Академичният съвет на УниБИТ беше готов да вземе решение за удостояването на Божидар Димитров със званието „Почетен професор“. Преди това обаче, реших да се допитам до акад. Петър Кендеров — мой бивш университетски преподавател, а по-късно и приятел. Отговорът на академика беше следният: „Стояне, не се колебай. Та той народът вече го е нарекъл професор. Няма по-голямо признание от това“.

По-късно, в съответствие със закона, Божидар Димитров стана редовен професор в УниБИТ, по конкурс, обявен за нуждите на Националния исторически музей.

Преди няколко дни го потърсих по телефона и го попитах на какъв адрес да му изпратя официална покана за церемонията по удостояването на г-н Джефри ван Орден със званието „Doctor Honoris Causa“ на УниБИТ. Божидар ме изслуша и ми отговори с болка в гласа: За съжаление, приятелю, вече нямам друг адрес, освен домашния … Нека някой да донесе поканата вкъщи.

Сбогом Божидаре! Сбогом приятелю!

Проф. Стоян Денчев

Ректор на УниБИТ

България

Икономика

Култура

Спорт

ПСВ (Айндховен) с интерес към Кирил Десподов

ПСВ (Айндховен) с интерес към Кирил Десподов

Кирил Десподов продължава да е най-следеният играч от ЦСКА, а според “Тема Спорт“ интерес към таланта има от страна на холандския шампион ПС

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие