Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет20072018

Брой 142, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68446 BGN1 GBP = 2.19465 BGN1 CHF = 1.68446 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Нов ад на пътя! Автобус с деца в канавка край Велико Търново

Нов ад на пътя! Автобус с деца в канавка край Велико Търново

Нов ад на пътя! Автобус с деца в канавка край Велико Търново

Автобус, пълен с деца между 1516, е катас­т­рофирал късно в понедел­ник, обяви зам.-министърът на тран­с­порта Ангел Попов. 20-годишен шофьор с “Мазда“, който се движел от Шумен към Велико Тър­ново пред­п­риел изп­ревар­ване и се ударил странично в автобуса, в който пътували фут­болис­тки от Шумен. Те се връщали от София към Шумен след със­тезание. Инциден­тът е станал по пътя София — Варна в района на Ляс­ковец. В след­с­т­вие на удара автобусът напус­нал плат­ното и се преобър­нал край пътя. 11 деца са откарани в бол­ница в Горна Оряховица, където са били прег­ледани. Те били само с охлуз­вания, раните им са обработени и са освободени за домашно лечение. Не може без колани. Ще задъл­жим всички автобуси да имат колани, защото в някои не са мон­тирани фаб­рично, закани се Попов.

Когато бъл­гаринът пътува в чуж­бина, той е изк­лючително внимателен, а когато нав­лезе в територията на Бъл­гария, обича да нарушава път­ните правила, комен­тира още Попов.

Нещо може би не правим, както трябва, в обучението на младите шофьори, зак­лючи за.-министърът. Само преди дни, в петък, “Рено“ с плевен­ска регис­т­рация удари автобус на “Юнион Ивкони“ на магис­т­рала “Тракия“, припомня аген­ция КРОСС. Вслед­с­т­вие на съп­рикос­новението автобусът излезе от пътя и се преобърна в канавка — загинаха 6 души, а 23 бяха ранени, за което „Земя” писа.

България

Икономика

България подаде писмо за близко сътрудничество с ЕЦБ

Бъл­гария подаде писмо за близко сът­руд­ничес­тво с ЕЦБ

Правител­с­т­вото вчера даде ман­дат на финан­совия минис­тър да подаде официално заяв­ление за осъщес­т­вяване на близко сът­руд­ничес­тво с Европейска…

Прочети още:

Loading...

Култура

“Сигнал“ с грандиозно шоу в Пловдив

“Сиг­нал“ с гран­диозно шоу в Плов­див

Концертът по повод 40-годишния юбилей на групата ще се състои на 2 август от 20:30 ч. на сцената на Летния театър

Събитието е част от нац…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Свят

Земеделие