Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт13112018

Брой 218, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.7362 BGN1 GBP = 2.23363 BGN1 CHF = 1.72047 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Сидеров: Гей лобита от Брюксел ни натискат за Истанбулската конвенция

Сидеров: Гей лобита от Брюксел ни натискат за Истанбулската конвенция

Сидеров: Гей лобита от Брюксел ни натискат за Истанбулската конвенция

Ако Истанбулската конвенция бъде ратифицирана, това може да доведе до сериозни колизии в управляващото мнозинство и дори до предсрочни избори, заяви лидерът на “Атака“ Волен Сидеров по БНТ. Затова Сидеров предупреди ГЕРБ да отчитат обществените настроения, над 80% от които са против ратификацията на Конвенцията. В управляващата коалиция нашето мнение относно Истанбулската конвенция беше много важно, тъй като това е натиск отвън, каза още той. По думите му, “в Европарламента и в Европа като цяло има такива течения, които натискат, тласкат да бъдат приети еднополови бракове“

Радвам се, че ГЕРБ дадоха заден ход и отложиха вкарването на конвенцията. Видяхме силния обществен отзвук, Църквата реагира за първи път така масово и силно. Благодарих публично на ГЕРБ, че направиха този жест да отложат конвенцията, да се направи един обществен разговор, допълни Волен Сидеров.

“Но всичко е динамика. Виждате, че споровете и разгорещената дискусия продължават, и това е хубаво и добре. Управляващите могат да се убедят и в някакъв момент да кажат: наистина аргументите на тези противници са верни и сега не му е времето на тази конвенция. Имаме си закони, самото насилие е достатъчно визирано в българските наказателни закони и нямаме нужда от допълнителни конвенции, които да фокусират върху точно определен вид насилие. Насилието е насилие върху жени, деца, мъже, домашното насилие също се обхваща от българския Наказателен кодекс.

Сходна позиция изрази и активистът на ВМРО Карлос Контрера, който разби в ТВ диспут по Нова телевизия гей активистът от десницата Виктор Лилов: “Този мейнстрийм дойде отвън. Внесоха го различни неправителствени организации. Водят се дебати за някакви джендъри, какви са правата на гей общността в Афганистан например. Това е чужда за българското общество тема, която бе хвърлена при нас”, категоричен е представителят на ВМРО и допълни: „Идеята за референдума не е отскоро. Това, че на Валери Симеонов не му харесва идеята, си е негов проблем. Възразявам срещу внушението, че някой отнема от правата на хомосексуалните същества да живеят заедно“.

 Членът на ВМРО бе категоричен: “Прави се внушение, че, ако не приемем гей браковете, сме от третия свят. Това е много манипулативно нещо, което гей организациите добре го владеят. Превръщате сексуалната си ориентация в политическо знаме, защото нямате нищо останало. Българското общество ще каже какво иска и смятам, че това е най-логичното решение“, заяви членът на ръководството на ВМРО.

България

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Краят на Американската мечта

Краят на Американската мечта

Трябва да си дълбоко заспал, за да вярваш, че всеки има шанс в страна, в която 1 процент от населението притежава 50 процента от богатствата...

Прочети още:

Loading...

Земеделие