Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря22082018

Брой 165, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.71264 BGN1 GBP = 2.18582 BGN1 CHF = 1.72077 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Сливен отлага оптимизацията на училищата след протести

Сливен отлага оптимизацията на училищата след протести

Сливен отлага оптимизацията на училищата след протести

Ако общото мнение е, че е нужно време, аз съм готов да предоставя такова време, каза кметът Стефан Радев

Отлага се оптимизацията на училищната мрежа в Сливен, докато работната група излезе с решение за преминаване на едносменен режим, съобщи кметът след протести. Предложението за оптимизация, свързано с преминаване на едносменен режим на учениците, трябваше да бъде разгледано на общинска сесия през февруари.

Предложените промени обаче срещнаха силно обществено несъгласие, като представители на училищни ръководства, обществени съвети и граждани излязоха с декларации, петиции и подписки срещу тях. Те посочиха, че ако промените бъдат приети от местния парламент, редица училища ще се обединят, а знакови за града учебни заведения ще бъдат закрити. Днес пред сградата на общината е насрочен митинг в подкрепа на сливенските училища и против планираната оптимизация. По думите на кмета на Стефан Радев ще бъде сформирана работна група от представители на общината, директори на училища, синдикални лидери, училищни настоятелства, НПО, която да обсъди варианти за оптимизация и да представи своята визия, след като стигне до общо решение. Решението трябва да е съобразено с цялата училищна мрежа и да отговори на въпроса как да се възползваме от базата за преминаване на едносменен режим. Този дебат е необходим и ясно показва защо никой не е повдигнал темата. Мнение на кмета е, че независимо колко е трудно, на обсъждане трябва да се поставят и конфликтните теми. Всяка промяна е свързана с дискомфорт и време за адаптация, заяви той. По думите му от обсъжданията до момента е станало ясно, че е необходимо още време и с оттеглянето на предложението той дава възможност на работната група да разгледа обстойно анализа на Общината. Ако общото мнение е, че е нужно време, аз съм готов да предоставя такова време. За съжаление, беше направен опит да се прехвърли напрежението върху учениците, за които водеща е емоцията. Не одобрявам въвличането на децата и противопоставянето между тях. Не искам дискусията да продължава в този вид. Въпросът трябва да се реши от възрастните и да не натоварваме децата, категоричен е сливенският градоначалник. Стефан Радев призова за активно участие в работната група от страна на директори на училища, синдикати. Постоянната комисия по образование към Общинския съвет и всички заинтересовани страни.

България

Икономика

Защо се заблуждаваме?

Защо се заблуждаваме?

С какви икономически успехи се хвали правителството? Какви оптимистични анализи пускат икономисти и медии, които го крепят?

Няколко пъти не м…

Прочети още:

Loading...

Култура

Силистренски творци се представят във Варна

Силистренски творци се представят във Варна

Осемнадесет художници, родени в Силистра, с 61 свои творби показват изкуството си в артгалерия “Теди“ във Варна. Освен че са родени в крайду…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Джокович срази Федерер и грабна мечтаната титла

Джокович срази Федерер и грабна мечтаната титла

Сърбинът Новак Джокович срази с 6:4, 6:4 седемкратния шампион Роджър Федерер на финала на турнира от серията “Мастърс“ в Синсинати. …

Прочети още:

Loading...

Свят

Ердоган: Атаката срещу икономиката е не по-различна от атака срещу знамето

Ердоган: Атаката срещу икономиката е не по-различна от атака срещу знамето

Стрелба по американското посолство в Анкара, пострадали няма

Турският президент Реджеп Ердоган определи кризата с турската национална валута …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...