Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт20022018

Брой 36, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.57601 BGN1 GBP = 2.20773 BGN1 CHF = 1.6988 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Сливен отлага оптимизацията на училищата след протести

Сливен отлага оптимизацията на училищата след протести

Сливен отлага оптимизацията на училищата след протести

Ако общото мнение е, че е нужно време, аз съм готов да предоставя такова време, каза кметът Стефан Радев

Отлага се оптимизацията на училищната мрежа в Сливен, докато работната група излезе с решение за преминаване на едносменен режим, съобщи кметът след протести. Предложението за оптимизация, свързано с преминаване на едносменен режим на учениците, трябваше да бъде разгледано на общинска сесия през февруари.

Предложените промени обаче срещнаха силно обществено несъгласие, като представители на училищни ръководства, обществени съвети и граждани излязоха с декларации, петиции и подписки срещу тях. Те посочиха, че ако промените бъдат приети от местния парламент, редица училища ще се обединят, а знакови за града учебни заведения ще бъдат закрити. Днес пред сградата на общината е насрочен митинг в подкрепа на сливенските училища и против планираната оптимизация. По думите на кмета на Стефан Радев ще бъде сформирана работна група от представители на общината, директори на училища, синдикални лидери, училищни настоятелства, НПО, която да обсъди варианти за оптимизация и да представи своята визия, след като стигне до общо решение. Решението трябва да е съобразено с цялата училищна мрежа и да отговори на въпроса как да се възползваме от базата за преминаване на едносменен режим. Този дебат е необходим и ясно показва защо никой не е повдигнал темата. Мнение на кмета е, че независимо колко е трудно, на обсъждане трябва да се поставят и конфликтните теми. Всяка промяна е свързана с дискомфорт и време за адаптация, заяви той. По думите му от обсъжданията до момента е станало ясно, че е необходимо още време и с оттеглянето на предложението той дава възможност на работната група да разгледа обстойно анализа на Общината. Ако общото мнение е, че е нужно време, аз съм готов да предоставя такова време. За съжаление, беше направен опит да се прехвърли напрежението върху учениците, за които водеща е емоцията. Не одобрявам въвличането на децата и противопоставянето между тях. Не искам дискусията да продължава в този вид. Въпросът трябва да се реши от възрастните и да не натоварваме децата, категоричен е сливенският градоначалник. Стефан Радев призова за активно участие в работната група от страна на директори на училища, синдикати. Постоянната комисия по образование към Общинския съвет и всички заинтересовани страни.

България

Икономика

Култура

Спорт

Почина легендата на Левски Павел Панов

Почина легендата на Левски Павел Панов

Изненадващо легендата на Левски и българския футбол Павел Панов почина на 67-годишна възраст. До последно той беше технически директор на БФ

Прочети още:

Loading...

Свят

Сергей Лавров призова Вашингтонда не си играе с огъня в Сирия

Сергей Лавров призова Вашингтонда не си играе с огъня в Сирия

Съветничка на Асад обвини САЩ и Турция, че пречат на мирно решение

Русия наблюдава с тревога опитите на САЩ да осъществят плановете си за под…

Прочети още:

Loading...

Земеделие