Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт13112018

Брой 218, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.7362 BGN1 GBP = 2.23363 BGN1 CHF = 1.72047 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Кирил Добрев: Подкрепяме хората, които живеят, работят и отглеждат децата си в България

Кирил Добрев: Подкрепяме хората, които живеят, работят и отглеждат децата си в България

Кирил Добрев: Подкрепяме хората, които живеят, работят и отглеждат децата си в България

ПЕС не е секта и ще разбере позицията ни за Истанбулската конвенция, заявява в интервю за „24 часа“ зам.-председателят на БСП Кирил Добрев. Той коментира темата за Конвенцията и подкрепата ѝ на Съвета на ПЕС в Лисабон, където Добрев също присъства.

Запитан от журналистката Лиляна Клисурова как така в Лисабон българските социалисти са подкрепили Конвенцията, а в София не я искат, Добрев отговаря: „Българската делегация не взе участие в гласуванията, за които говорите, имаше и други спорни за нас теми, които пък са приемливи за делегациите от други страни“.

Зам.-председателят на БСП подчертава, че в ПЕС диалогът е изключително колегиален и затова очаква становището на българските социалисти по Истанбулската конвенция да бъде разбрано. „БСП означава Българска социалистическа партия. Самите ние няма да сме полезни в европейското ни семейство, ако нямаме подкрепата на българите“, изтъква Кирил Добрев.

И продължава: „Искаме да защитаваме интересите на българските граждани и ако те, както в случая смятат, че някое политическо решение или подписване на документ не е добро за тях и ще наруши ценностите и принципите им – за мен няма значение от ПЕС ли ще ни изключат, на Марс ли ще ни изпратят. Тук става дума за отразяване мнението на хората, които живеят, работят и отглеждат децата си в България“.

България

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Краят на Американската мечта

Краят на Американската мечта

Трябва да си дълбоко заспал, за да вярваш, че всеки има шанс в страна, в която 1 процент от населението притежава 50 процента от богатствата...

Прочети още:

Loading...

Земеделие