Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря20022019

Брой 289, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72654 BGN1 GBP = 2.23217 BGN1 CHF = 1.72153 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Малтретират 5-годишни в детска градина в Бургас

Малтретират 5-годишни в детска градина в Бургас

Малтретират 5-годишни в детска градина в Бургас

Колко случаи трябва да излязат наяве, за да разберат управляващите, че са необходими спешни мерки, попитаха родители

Скандал избухна в детска градина „Брезичка“ в Бургас, след като възмутени родители разкриха за брутално отношение на възпитателките към техните 5-годишни деца от група „Мики Маус“. За поредния случай на насилие в детска градина алармираха и от Национален инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система. От организацията разпространиха видео от детска градина в Бургас, на което се вижда как възпитателките малтретират децата. Въпросното видео е заснето със скрита камера и преди това е разпространено от родителите в YouTube.

Случаят очевидно не е единичен, тъй като във видеото са показани повече от една ситуации, при които педагожка бие шамари, дърпа децата и ги обижда. Колко още случаи трябва да излязат, за да стане ясно на управляващите, че мерки трябва да се вземат? Докога ще ни убеждават, че това са единични случаи?, попитаха риторично от инициативния комитет. Те настояват възможно най-скоро да стане факт видео наблюдението във всички помещения в детските градини, като според тях така случаите на насилие ще бъдат преустановени. Директорът на детска градина „Брезичка“ Събка Недева научила за издевателствата от видеото, след като се завърнала от тридневен отпуск. Тя обяви, че е потресена и шокирана от видяното, а едната учителка е уволнена още тази сутрин, съобщава „Дарик“. Районната прокуратура в областния град се е самосезирала по журналистически материали, показващи как учителки в градината упражняват насилие над деца. Изпълнението на проверката е възложено на служители от Областната дирекция на МВР в Бургас, Дирекция “Социално подпомагане“ и Отдел “Закрила на детето“ в морския град. В хода на проверката ще бъдат разпитани и всички учители, медицински работници и директора на детската градина.

На Дирекция “Социално подпомагане“, Отдел “Закрила на детето“ е разпоредено да изготви доклад в сок от 10 дни.

Ужасяващите кадри, които видях от детска градина “Брезичка“ нямат нужда от проверка! Всичко е ясно — категорична физическа и психическа агресия над децата, заяви кметът на Бургас Димитър Николов, цитиран от агенция КРОСС. Но както въпросната “учителка“, така и колежките ѝ, които гледат безучастно агресията, трябва да носят наказателна отговорност. Сезирали сме прокуратурата и Агенцията за закрила на детето. Въпросната учителка дори ми е била предложена за награждаване от ръководството на детската градина, съобщи още градоначалникът.

България

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Песков: Сега искат да свалят Мадуро. А ако решат да сменят Ердоган или Путин?

“Желаещите да спасят Сирия ще си имат работа с Башар Асад — той е законният президент на страната“, категоричен е прессекретарят на руския п…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

80 000 евро таван на директните плащания?

80 000 евро таван на директните плащания?

Комисията по околна среда в Европейския парламент (ЕП) подкрепи поставянето на задължителен таван от 80 хиляди евро годишно за стопанство в …

Прочети още:

Loading...