Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет22022019

Брой 291, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72441 BGN1 GBP = 2.2495 BGN1 CHF = 1.72441 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Корнелия Нинова уличи Цветанов в лъжа

Корнелия Нинова уличи Цветанов в лъжа

Корнелия Нинова уличи Цветанов в лъжа

ГЕРБ пращат конвенцията в Конституционния съд. Готвят се да променят конституцията, ако КС одобри гей браковете

Цветан Цветанов лъже, че по време на заседание на съвета на ПЕС в Лисабон съм подкрепила конвенцията, написа в профила си във фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

“Във връзка с горещия дебат “за” и “против” ратификацията на Истанбулската конвенция, г-н Цветан Цветанов лъже, че по време на заседание на съвета на ПЕС в Лисабон съм подкрепила конвенцията“, казва в профила си в социалната мрежа лидерът на БСП.

“На нито един международен форум не съм гласувала за нея. ГЕРБ, очевидно ползвайки вътрешна информация от ПЕС, подвеждат българските граждани. Те показват списък с регистриралите се за участие във форума, представяйки го като списък на гласувалите“, продължава тя.

И подчертава в заключение: “Позицията ми е последователна и ще остане такава отначало и докрай. И като политик, и като жена винаги ще се боря за правата на жените. Но също така винаги ще се боря против това жените да бъдат употребявани като знаме за налагане насила на българското общество на джендър идеологията и т.нар.социален, а по същество трети пол, както и срещу въвеждането им в българските училища. Да пазим децата.“

Искам да разсея всякакво съмнение — никакво отстъпление от референдума за Истанбулската конвенция, а редакция на въпроса. Това каза пред журналисти в Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде „Фокус“. „Знаем какво е мнението на повечето българи, излязоха и социологически проучвания, че повечето са против Истанбулската конвенция“, аргументира се лидерът на БСП

Въпросът трябва да бъде зададен така, че отговорът да е 50% “Да“. Законът за референдумите така е написан някога, че се изискват 50% плюс 1 да бъдат отговорите, за да бъде валиден“, обясни Корнелия Нинова.

Също вчера стана ясно, че ГЕРБ реши да сезира Конституционния съд по темата за Истанбулската конвенция. Най-върховният съдебен орган ще трябва да се произнесе по всички въпроси, които смущават противниците на конвенцията и които не намериха отговор и на последното голямо обществено обсъждане по темата, организирано от най-голямата управляваща партия. Тревожното в случая идва от думите на председателя на Правната комисия Данаил Кирилов, който заяви, че ако съдът открие в Конвенцията прословутия трети пол и задължение да въведем чрез законодателството си гей браковете, каквито са най-големите опасения, то тогава ще се търси парламентарно съгласие за промяна на основния закон. Тоест, от ГЕРБ са готови не просто силово да наложат конвенцията, но и да въведат гей браковете като конституционна норма, ако така постанови тълкувателното решение на КС и Истанбулската конвенция. Иначе, депутатът Тома Биков обяви, че ГЕРБ се придържали към…християнските ценности.

България

Икономика

Култура

„Приключенията на Лиско“ гостува в София

„Приключенията на Лиско“ гостува в София

Произведенията за Лиско на Борис Априлов са с изключително висока художествена стойност, съизмерима със световните произведения от рода на „…

Прочети още:

Loading...

Спорт

ЦСКА без двама титуляри за дербито с Левски

ЦСКА без двама титуляри за дербито с Левски

Защитникът на „червените” Ангел Лясков се разминал с ослепяване в двубоя с Ботев (Вр)

ЦСКА остана без двама титуляри, след като Кристиян Мали…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие