Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон10122018

Брой 238, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72002 BGN1 GBP = 2.19547 BGN1 CHF = 1.73098 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) РУСКО-БЪЛГАРСКА ЕЗИКОВА КОНФЕРЕНЦИЯ ВЪВ ВАРНА

РУСКО-БЪЛГАРСКА ЕЗИКОВА КОНФЕРЕНЦИЯ ВЪВ ВАРНА

Във Варна се проведе международна руско-българска научна конференция на тема „Преподаването на чужди езици и култури в системата на хуманитарното образование”. Събитието бе организирано от българска страна от Института за стимулиране на икономиката (ИСИ) във Варна, чийто основател и директор е проф. Велико Иванов, Руския държавен хуманитарен университет (РДХУ) и Руската академия на народното стопанство и държавните институции, чийто представител бе проф. Алмаза Катаева.

Модератор бе доц. Ирина Воронцова от катедрата по чужди езици на РДХУ. Участваха много преподаватели по чужди езици и култури от региона, студенти, ученици, читалищни дейци, граждани. Директорът на ИСИ проф. Велико Иванов представи пред гостите широка панорама за бизнес стратегии в образованието и перспективите в отношенията между страните.

Впечатляващ концерт изнесоха учениците от Националната хуманитарна гимназия във Варна „Константин Преславски”.

Варненка е Учител будител на 2017

Преподавател по физика във варненската Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ бе удостоен със званието „Учителят будител на 2017“. Отличието на Фондация „Българска памет“ бе връчено на Силвия Захариева заради дългогодишната й и сърцата работа с учениците и грижите, които полага за тях. Много е важно съвременният будител да бъде човекът, който носи прогреса на обществото. Който е реализатор на таланти, който дава път за развитие на младите хора или чрез собствената си дейност носи добавена стойност към прогреса на обществото, заяви д-р Милен Врабевски, председател на Фондация „Българска памет“.

Трябва да се разбере, че сърцето, душата и страстта, които влагаш в тази дейност, са на почит и в държава като нашата, член на Евросъюза, отбеляза още д-р Врабевски, който бе „Будител на годината” през 2014 г. Според него Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ във Варна е най-доброто училище в страната. Може би аз съм от привилегированите хора, работят с изключително умни, талантливи и мотивирани деца, каза от своя страна Силвия Захариева. За жалост битието ни е такова, че повечето хора се ориентират към по-доходоносни професии. Към момента учителската не е, ако измерваме във финанси всичко. Аз съм изключително щастлива и в мир със себе си от това, което правя, независимо от заплащането, призна учителят будител на 2017-а.

България

Икономика

Заетите в агросектора все по-малко

Заетите в агросектора все по-малко

Производителността на труда в селското стопанство е най-ниската в страната, едва 6,70 лв. за един работен човекочас

Заетите във всички направ…

Прочети още:

Loading...

Култура

Loading...

Спорт

Етър вняся жалба срещу съдията Никола Попов

Етър вняся жалба срещу съдията Никола Попов

Героят от САЩ`94 Краси Балъков заплаши да напусне България „преди да го хване параноята”

Ръководството на Етър ще внесе жалба до Съдийската к…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Трети български продукт получи защитено географско указание

Трети български продукт получи защитено географско указание

Европейската комисия обяви официално „Гроздова ракия Търговище“ за продукт със защитено географско указание. Решението е взето на 21 ноември…

Прочети още:

Loading...