Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет21062018

Брой 121, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68926 BGN1 GBP = 2.22562 BGN1 CHF = 1.69527 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) “Хонконг“ и “Мичиган“ ни атакуват през зимата

“Хонконг“ и “Мичиган“ ни атакуват през зимата

“Хонконг“ и “Мичиган“ ни атакуват през зимата

Грипът тази година идва с имената “Мичиган“ и “Хон­конг“. Двата щама ще вър­луват на територията на страната през есенно-зимния сезон, би тревога по телевизия „Бъл­гария он еър” глав­ният дър­жавен здравен инс­пек­тор д-р Ангел Кун­чев.

Сега е най-подходящият момент за тези, които искат да се вак­синират, да го сторят, тъй като щамовете още не са започ­нали да се раз­п­рос­т­раняват масово, е неговият съвет.

Д-р Кун­чев обясни, че за изг­раж­дането на антитела са необ­ходими 3 сед­мици, а често недоверието към вак­сините е свър­зано с нереалис­тич­ните очак­вания на хората. Тях­ната цел е да пред­пазят от щамовете на грипа, но не може да гаран­тират, че няма да се раз­болеем от рес­пираторни заболявания, посочи епидемиологът. “Мичиган“ и “Хон­конг“ ще измес­тят миналогодиш­ния щам “Калифор­ния“, поз­нат още като свин­ски грип. Грипът има потен­циал да се променя и често пъти да ни под­нася изненади. Затова и никой не може да прог­нозира с точ­ност кога ще нас­тъпи пикът на заболяемостта.

В 90 % от случаите обаче грип­ната вълна ни удря в края на януари и началото на фев­руари, прог­нозира още д-р Ангел Кун­чев.

България

Икономика

Култура

Спорт

Сеп Блатер прис­тигна в Мос­ква

Бив­шият президент на ФИФАСеп Блатер прис­тигна в Мос­ква, за да наб­людава мачовете от Мон­диал 2018. Oчак­ванията са Блатер да остане няколко дн…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Проектът на ЕК е за 81 250 евро максимален таван на плащанията

Проек­тът на ЕК е за 81 250 евро мак­симален таван на плащанията

Предвижда се междинни нива за намаляване на субсидиите в диапазона между 60 000 и 100 000 евро

Проек­тът на Европейс­ката комисия (ЕК) за пониж…

Прочети още:

Loading...