Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб17022018

Брой 33, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.56554 BGN1 GBP = 2.20599 BGN1 CHF = 1.69409 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП към възрастните хора: Вие сте строителите на България

БСП към възрастните хора: Вие сте строителите на България

БСП към възрастните хора: Вие сте строителите на България

Няма да спрем да се борим за преизчисляването на всички пенсии, заяви Корнелия Нинова

Скъпи родители, в Деня на възрастните хора приемете уважението и обичта ни за това, че вие сте строителите на България. През вашата младост, с вашия труд, с вашия ентусиазъм, с енергия и обич към отечеството, сте изградили и икономика, и земеделие, и образование, и култура, за което сме ви признателни и никога няма да забравим.” Това заяви в дома за възрастни хора “Гергана“ във Варна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Разбира се, политиците в такива дни трябва са кажем дали на дела изпълняваме това уважение. Законът за възрастните хора, който БСП изработи, вече е внесен в парламента и другата седмица ще се разгледа. С този закон не само на думи, но и с действия доказваме, че сме загрижени, че искаме да ви създадем условия днес, на вашата възраст да живеете пълноценно, да имате социални контакти. Няма да спрем да се борим за преизчисляване на всички пенсии. Това ще доведе до увеличаване на пенсиите с между 20 и 30 %. Ще продължим да се борим за вас”, заяви също лидерът на БСП в дома за възрастни хора.

Бъдете здрави, дано усещате уважението на обществото, обичта на близките си хора, нашите ги имате”, пожела Корнелия Нинова на хората от дома.

От името на БСП бе направено дарение за нуждите на дома за възрастни хора на стойност 2000 лв.

Лидерката на левицата: Пътувайки в селата виждам, че живеем в две Българии

Уверих се за сетен път, пътувайки в селата на община Вълчи дол,  че живеем в две Българии. Едната — на лъскавите кабинети и скъпите коли и натруфени приказки на политиците и тази — истинската, в която няма пътища, няма линейка, няма лекар и аптека, а има мъка, страх и апатия.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във Вълчи дол, където бе да подкрепи кандидата за кмет Людмила Петкова.

И вчера чухме от управляващите за икономически растеж, за преборена контрабанда, за излишъци в бюджета. Това е България-та на Бойко Борисов, а другата — на Илияна от село Стефан Караджа — многодетна българска майка, която ме посреща пред къщата си и плаче, че няма с какво да нахрани децата си. Това са двете Българии и ние сме тук, за да ви кажем, че  всеки един от вас е точно толкова важен, колкото българите в големия град. Да имаш лекар на село е точно толкова важно, колкото са големите болници в столицата. Да има пътища между селата е точно толкова важно, колкото да се строят магистрали”, заяви лидерът на БСП.

Виждам на много места, че заради бедност ви е обзело отчаяние, страх, безразличие и апатия. Не вярвате на никого, знам го. Всеки ден съм сред вас и знам, че 27 години хора от партии от всички цветове са ви лъгали, че ще направят нещо за вас, а са работили за себе се. Опитайте се, колкото и да ви е трудно да преодолеете това недоверие. Преодолейте страха си, че ще ви мачкат, че ще знаят как сте гласували”, подчерта Корнелия Нинова. По думите й ако народът не вземе съдбата си в свои ръце, ако не прояви смелост и сила, тази агония ще продължава. „Не позволявайте на никой политик да ви държи в подчинение, след като ви е докарал до просешка тояга. Никоя партия сама, никой кмет сам, без подкрепата на народа си, няма да успее да промени нещата“, каза още лидерът на БСП.

България

Икономика

Властта се хвали, а чуждите инвестиции изчезнаха у нас

Властта се хвали, а чуждите инвестиции изчезнаха у нас

Според проф. Димитър Иванов ръстът на БВП в България „не почива на вдигане на индустриалното производство”.

Въпреки оптимизма на управляващит…

Прочети още:

Loading...

Култура

Магична поява на “Янините девет братя“ от Любомир Пипков

Магична поява на “Янините девет братя“ от Любомир Пипков

Константин Илиев я нарича „най-българската от всички български опери”

Съвсем скоро ще видим новата постановка на Софийската опера и балет на …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Реал (Мадрид) показа на ПСЖ, че кралят е жив

Реал (Мадрид) показа на ПСЖ, че кралят е жив

Европейският клубен шампион Реал (Мадрид) направи крачка към следващия етап на Шампионската лига, след като обърна Пари Сен Жермен от 0:…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие