Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед20052018

Брой 97, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.65678 BGN1 GBP = 2.23907 BGN1 CHF = 1.65482 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Малолетен открадна 400 лв. от магазин

Малолетен открадна 400 лв. от магазин

На 29 юли е получено съоб­щение за извър­шена кражба на сумата от 400 лева от тър­гов­ски обект на територията на с. Чес­тимен­ско, област Доб­рич, съоб­щиха от ОДМВР-Добрич. Установен е извър­шителят на деянието, малолет­ния Д. С. (8 г.) от с. Бис­тра, област Силис­тра. Отк­рад­ната сума пари е въз­с­тановена на тъжителя от родителите на детето.

При друг случай от Слън­чев бряг 21-годишен дат­ски турист, отсед­нал в хотел в курор­т­ния ком­п­лекс, установил, че му е отк­рад­ната сумата от 830 лева.

При полицейс­кото раз­с­лед­ване се раз­б­рало, че парите са отк­рад­нати на 27 юли от хотел­с­ката му стая, съоб­щават от МВР Бур­гас.

Органите на реда са задър­жали извър­шител­ката на деянието– 40-годишната Р.Р. от с. Руен, работеща като камериерка в хотела.

При провер­ката е установено, че Р.Р. извър­шила и още една кражба на сумата от 750 лв., соб­с­т­веност на друг дат­ски турист, отсед­нал в същия хотел. Жената нап­равила пълни самоп­риз­нания по случаите, като описала механизма за извър­шените от нея деяния.

При друг случай от Шумен четирима души са нанесли побой и обрали мъж на ул. “Цар Освободител“ в Шумен и са му нанесли побой. Прес­тъп­лението е извър­шено на 30 юли, а извър­шителите са арес­тувани след издир­ване.

Нападателите, задър­жани за срок до 24 часа, са съот­ветно на 20, 18, 17 и 16 години. При побоя е пад­нала чанта на потър­пев­шия и 16-годишният младеж е отк­рад­нал от нея 130 лева. Четиримата са обвинени за лека телесна пов­реда по хулиган­ски под­буди, а 16-годишният и за кражба. Взети са им мерки за неот­к­лонение „под­писка“.

България

Музикантите от БНР посрещат евролидерите с протестен концерт

Музикан­тите от БНР пос­рещат евролидерите с протес­тен кон­церт

Неп­ред­видено събитие стана част от кул­тур­ната прог­рама за бъл­гар­с­кото европ­ред­седател­с­тво – протес­тен кон­церт пред НДК, съобщи Би Ти Ви. Про…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Жельо Бойчев: Сделката на “Инерком“ е нагледен пример как функционира властта у нас

Жельо Бой­чев: Сдел­ката на “Инер­ком“ е наг­леден пример как фун­к­ционира властта у нас

„Или Стоян Мав­родиев да си подаде остав­ката, или оставка на минис­търа на икономиката“, категоричен е зам.-председателят на ПГ на „БСП за Бъл…

Прочети още:

Loading...

Култура

Кирил Мескин с вернисаж в галерия Арте

Кирил Мес­кин с вер­нисаж в галерия Арте

Майсторът на камъка Мескин ще ни покаже творбите си от 23 май до 8 юни в Арте

Отк­риването е на 23 май от 18.00 до 20.00 .

„Специално за деня н…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие