Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет19012018

Брой 13, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.59855 BGN1 GBP = 2.21729 BGN1 CHF = 1.66482 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Проверяват майката, която изостави бебето си заради бедност

Проверяват майката, която изостави бебето си заради бедност

Тримесечното бебе, което беше изоставено и поискано обратно от майка му в столичния квартал “Младост“, ще й бъде върнато, след като социалните служби преценят, дали жената има нужния капацитет да се грижи за него, става ясно от съобщение на Агенцията за социално подпомагане. Жената вече е подала заявление за реинтеграция на детето, но за да се случи това, трябва да бъде проучен родителският й капацитет.

Екип на социалната дирекция в Елин Пелин и на бюрото по труда работят с майката, като я консултират относно възможностите за работа и услугите за подкрепа на родителството.

Майката е консултирана да подаде заявление за отпускане на еднократна помощ в размер до 325 лева във връзка с предстояща операция, както и да кандидатства за целева помощ за отопление.

Припомняме, че след като е изоставила бебето, жената сама е позвънила в полицията и е заявила, че се намира в село Габра близо до София. Пред полицаите в 7-мо РПУ в столицата тя е разказала, че е сама, болна, няма пари и работа и не може да се грижи за детето си, ето защо го е “изоставила като кученце“.

Бебето е в добро общо състояние. Има лека дехидратация. Настанено е в неонатологията на “Специализирана болница за активно лечение по детски болести — проф. д-р Иван Митев“.

България

Икономика

Култура

Спорт

Мария Шарапова повиши децибелите и взе реванш

Мария Шарапова изигра много силен мач и се справи с поставената под номер 14 Анастасия Севастова от Латвия. Рускинята спечели с 6:1, 7&#…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие