Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет22092017

Брой 183, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.62891 BGN1 GBP = 2.20549 BGN1 CHF = 1.696 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Модулен вариант за матури и през 2017 г.

Модулен вариант за матури и през 2017 г.

Заместник министърът на образованието Диян Стаматов беше на посещение във Враца, където се срещна с директори на учебни заведения от областта. Това е първата от поредицата срещи в цялата страна, на които ще се обсъжда новият закон за образованието, предаде „Дарик”.

Училищата в страната имат вече готовност за началото на учебната година, като само в 17 училища ремонтите ще продължат и след 15 септември, но навсякъде обновяването ще приключи до началото на октомври”, обяви Стаматов.

Той коментира и провеждането на матурите чрез модулни варианти. „Това, което видяхме е, че модулите са варианта, който облекчава абсолютно цялата организация и начина по който се провеждат матурите. Вероятно това ще е и един от начините за провеждането им и през май 2017 година“, посочи той.

Зам. министърът засегна и някои други теми като учебниците по география за 5-и клас, които, по думите му, ще бъдат готови на 14 септември 2017 г.. Учебниците по география са пристигнали преди 2 седмици и на този етап никой не знае какво съдържат, освен авторските им колективи.

Междувременно Министерски съвет одобри допълнителни трансфери за общините в размер на 14 143 735 лв. Средствата са предвидени по бюджета на МОН за финансово осигуряване на дейности по три национални програми – „Оптимизация на училищната мрежа“, „Осигуряване на съвременна образователна среда“ и „Без свободен час в училище“.

България

Икономика

Култура

Спорт

Лестър изхвърли Ливърпул от Купата на Лигата

Лестър изхвърли Ливърпул от Купата на Лигата

Ливърпул отпадна още в третия кръг на турнира за Купата на Лигата, след като загуби с 0:2 при визитата си на Лестър и за четвърта поредн…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Гърци търсят у нас магарешко мляко, дават €300 за литър

Гърци търсят у нас магарешко мляко, дават €300 за литър

Гърци търсят от наши фермери в Източните Родопи магарешко мляко, като предлагат по 300 евро за литър. Предлагане обаче почти няма. „Животнов…

Прочети още:

Loading...